Schuimmatrassen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is ook niet zo vreemd, want ze slapen heerlijk Er zijn twee verschillende soorten schuimmatrassen, namelijk traagschuim en koudschuim. Maar welk soort schuimmatras is nu het beste voor jou? In dit artikel vind je hier meer informatie over, zodat jij een goede keuze kunt maken.

Traagschuim_topper

Traagschuim schuimmatras

Een schuimmatras gemaakt van traagschuim heeft een open celstructuur. De schuimbelletjes hebben echter wel een dun vliesje, waardoor de structuur niet volledig open is. Het voordeel hiervan is dat het materiaal zich geheel naar je lichaam vormt. Het kent dus geen drukpunten. Traagschuim reageert ook op jouw lichaamswarmte. Het nadeel van traagschuim is dat het niet heel goed ventileert.

Traagschuim_topper

Koudschuim schuimmatras

Eigenlijk heeft een koudschuim schuimmatras veel weg van een traagschuim schuimmatras. Het grote verschil is echter dat de schuimbelletjes in dit schuim geen vliesje bevatten. Het materiaal ventileert hierdoor beter en is veerkrachtiger. Het gaat langer mee en het schimmelt niet. Daarentegen vormt koudschuim zich niet naar je lichaam, wat bij traagschuim wel het geval is.

Welk matras is voor jou het beste?

Koudschuim schuimmatrassen zijn eigenlijk geschikt voor iedereen. Ze voelen ook minder plakkerig en zweterig aan dan traagschuim matrassen. Een traagschuim matras kan echter weer beter zijn als je bedlegerig bent. Of als je het fijn vindt om op een matras te slapen dat zich naar je lichaam vormt. Meer weten, ga naar de Perfecthomeshop.eu.