Steeds meer mensen die roken stappen over op een e-sigaret. Deze elektronische manier wordt steeds populairder en mensen beginnen hier ook steeds meer de voordelen van in te zien. Maar is deze vorm van roken echt gezonder dan een normale sigaret en wat zijn de redenen om over te stappen? Wij vertellen het je graag!

Schadelijke stoffen

We weten allemaal dat sigaretten veel schadelijke stoffen bevatten. Het voordeel van een e-sigaret is dan ook dat hier minder schadelijke stoffen in zitten in vergelijking met een gewone sigaret. De e-sigaret bestaat uit een vloeistof zonder teer, tabak, aceton en andere gevaarlijke chemicaliën. Dit is dus ook de voornaamste reden dat mensen een e-sigaret kopen.

Nicotine

Bij de vloeistoffen die je kiest voor de e-sigaret, kun je ook zelf bepalen hoeveel nicotine er in moet zitten. Zo zijn er diverse smaakjes te verkrijgen met verschillende gehaltes nicotine. Er bestaan ook liquids zonder nicotine voor de mensen die willen stoppen met roken. Dit is een ideale manier om het roken langzaam af te bouwen. Zo kun je in het begin nog wat meer nicotine toevoegen en na verloop van tijd over gaan op liquids met minder of géén nicotine.

Goedkoper

We weten allemaal dat roken erg duur is. Een pakje is best prijzig en als je hier een paar per week van rookt, kunnen de prijzen al hoog oplopen. Een e-sigaret is goedkoper dan normaal roken, wat voor veel mensen een reden is om over te stappen. Het enige wat je moet doen is een e-sigaret aanschaffen en eens in de zoveel tijd een vulling kopen. Hiermee zul je ongeveer de helft aan kosten besparen in vergelijking met een gewone sigaret. De vulling van de e-sigaret zal ongeveer een maand meegaan, waardoor je deze dus niet snel hoeft te vervangen.