De zomermaanden komen er weer aan en het wordt weer tijd om de tuin er helemaal klaar voor te maken: de tegels schoonmaken, nieuwe bloemenbollen kopen, de bomen snoeien en nog veel meer. Maar misschien wil je iets anders dit jaar? Waarom kies je niet voor een tuinkamer?

Wat is het?

Een tuinkamer is een aangebouwd deel van het huis in de tuin. Het is niet volledig verbonden met het huis (anders zou het een ‘serre’ genoemd worden). Het is hierdoor goedkoper om aan te leggen. De tuinkamer is een heerlijke plek om in elk weerstype toch buiten te kunnen zitten, omdat het volledig of deels overdekt is. Er zitten vaak muren in, gemaakt van hout, glas of staal, maar dit hoeft niet. Sommige tuinkamers zijn hierin meer open en maken dus meer deel uit van de tuin. Deze tuinkamers zullen veel licht doorlaten naar het huis toe, waardoor het binnen minder donker zal worden.

 

Tuinkamers zijn vaak niet geïsoleerd, maar wel bestendig tegen de wind. De overdekking zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de zon en verbranden erdoor. Je kunt gewoon heerlijk genieten. De perfecte additie om het heel jaar in de tuin te kunnen zitten, dus.

Decoratie

Decoratie van de tuinkamer is natuurlijk erg leuk om te doen. Er zijn veel verschillende manieren om een tuinkamer te decoreren. Omdat het bestendig is tegen het weer, is het

mogelijk om, bijvoorbeeld, kunstwerken op de hangen. Deze worden niet nat en zullen daarom niet beschadigen.

Een goede set van buitenstoelen is misschien wel het belangrijkste deel van een tuinkamer. Deze zorgen er natuurlijk voor dat er heerlijk buiten gezeten kan worden, beschermd tegen alle weersbestanddelen. Het meubilair is dan ook vaak het eerste ding dat mensen kopen voor hun tuinkamer. Hierin zijn vele opties mogelijk. Zo kan er een buiteneettafel met bijpassende stoelen worden neergezet, maar een comfortabele bank en gezellige koffietafel is zeker ook een optie. Bij iedereen valt een andere optie beter in de smaak. Het belangrijkste is natuurlijk hoe comfortabel en handig het meubilair is, om lekker te relaxen in de tuin.

 Zoals eerder al aangegeven, is het mogelijk op kunstwerken op te hangen zonder dat deze beschadigd zullen worden. Dit geeft gelijk veel versiering en zorgt ervoor dat de tuinkamer een gezelligere plek is om te zien. Lichtjes en lampionnetjes zijn natuurlijk ook altijd een aanrader.

Om het af te pakken, kan een beetje groen ook zeker geen kwaad doen. Het i s erg leuk om in de tuinkamer een leuke plantenbak (of een meerdere leuke plantenbakken) neer te zetten met kleurrijke bloemen erin. Ook dit zorgt ervoor dat de tuinkamer er gezelliger uit zal zien. Je zult er dan nog sneller willen zitten.

Wel belangrijk is het om op te letten op de uitstraling van de tuinkamer en van de woonkamer. Als dit niet zo is, zal het niet goed aansluiten. Er kan een contrast ontstaan die misschien niet helemaal gewenst is. Dit kan vermeden worden door hetzelfde kleurpalet aan te houden, zowel in de tuinkamer als in de woonkamer, en dezelfde soort spullen te gebruiken. Hiermee wordt bedoeld om bijvoorbeeld dezelfde houtsoorten te gebruiken. Dit zal het verschil tegengaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *