In de afgelopen jaren zijn underlayment platen steeds populairder geworden in Nederland. Deze platen kunnen voor verschillende dingen worden gebruikt. Je hebt veel verschillende materialen die voor deze platen worden gebruikt, dus er is altijd wel iets wat jij mooi vindt. 

 

Wat zijn underlayment platen?

Voordat je underlayment platen wilt gaat kopen, is het handig om te weten wat deze platen precies zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden. De naam zegt het eigenlijk al, underlayment platen zijn onderplaten die worden gebruikt voor vloeren, daken en wanden. Doordat het materiaal een erg recht oppervlak heeft, is het goed te gebruiken voor de vloeren. De vloer wordt dan namelijk vlak, in plaats van hobbelig. Daarnaast is het een constructief materiaal en doordat het dit materiaal is, kan het veel druk aan. Naast dat het wordt gebruikt voor vloeren, daken en wanden, zie je de laatste tijd steeds meer dat het ook wordt gebruikt om er meubels van te maken. 

 

Verschillende soorten platen

Zoals benoemd zijn er verschillende soorten platen. Je hebt keuze uit een ontzettend groot assortiment als je underlayment platen wilt gaan kopen. De platen bestaan uit veel verschillende soorten materiaal. Elk materiaal heeft zijn eigen look, maar ook zijn eigenschap. Als je een keuze moet maken over welk materiaal jij wilt gebruiken, moet je goed nadenken over waarvoor jij de platen wilt gaan gebruiken. Wanneer jij de platen nodig hebt omdat je mooie platen in jouw huis wilt hebben, is de Fins vuren handig om te kiezen. Fins vuren wordt vooral gebruikt voor zichtwerk en heeft een hele goede kwaliteit. Je hebt ook de Russische grenen, dit is een erg duurzaam materiaal. Als je een nog duurzamer materiaal wilt, moet je kiezen voor de Radiata pine. Er zijn nog veel verschillende andere materialen, maar dit zijn de meest gebruikte soorten. 

 

Voordelen

Nu zul jij je misschien afvragen waarom je per se deze platen moet gebruiken. Gelukkig is daar een antwoord op. Underlayment platen hebben erg veel voordelen, dat is ook de reden dat het zo populair is. Ten eerste is het een redelijk licht constructiemateriaal als je het vergelijkt met materialen als steen of beton. Ondanks dat het redelijk licht materiaal is, is het wel sterk. Dit heeft als reden dat de platen zijn gemaakt uit verschillende lagen. Deze lagen zijn zo hard op elkaar gedrukt, dat het eindresultaat heel sterk is. Daarnaast zijn deze platen makkelijk te bewerken, zowel met de hand als met machines. En tot slot is het ook nog eens duurzaam. Voor het maken van deze platen worden niet alleen de goede delen van de boom gebruikt, maar ook de slechte delen van de boom.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *