Je ziet vaak dat ondernemers kosten noch moeite sparen om de mooiste website te bouwen. Helaas komt het ook maar al te vaak voor dat de site weinig bezoekers trekt, laat staan kopers. Om nog maar niet te spreken van vaste klanten. Hoe maak je een website nou succesvol? Hier volgen enkele tips.

Social Media

Je kunt op je website bezoekers genereren door te adverteren op social media. Het is dan wel van belang dat je veel volgers krijgt op kanalen als Facebook, Twitter en Instagram. Betaald adverteren op Facebook versnelt dit proces: dit scheelt tijd en energie. Daarnaast is het belangrijk dat je webwinkel goed vindbaar is in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Dit kun je bewerkstellingen door het actief (laten) plaatsen van SEO-teksten op het internet.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Met SEO verbeter je de interne en externe factoren van een website of app. Het gaat hierbij om techniek, content en autoriteit van de site. Doel van deze optimalisatie is dus het verhogen van het aantal bezoekers aan die website. Dat optimaliseren van een website bestaat uit verschillende stappen. Ten eerste gaat het om het schrijven van content die behalve relevant ook duidelijk moet zijn. Google houdt bij hoe lang bezoekers op je website zijn en ook wát men daar precies doet. Als je content niet goed is, komt je pagina lager te staan in de zoekresultaten. Daarnaast moet je zorgen dat je website gevonden wordt op zoekwoorden die gebruikers intikken op Google. Wat je wilt is dat jouw site gevonden wordt op die zoekwoorden. Om te kunnen beoordelen hoe relevant een site is, kijkt Google onder andere naar links. Daarom is het belangrijk om links naar jouw site te genereren en te onderhouden. We noemen dit Linkbuilding.  Voorts is het belangrijk dat de metastructuur van de site overzichtelijk is. Zorg dus dat de opmaak van titels, URL’s en interne links in orde is. Als Google jouw website scant, zal deze je site hoger plaatsen indien de structuur in orde is.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. Soms is er te veel concurrentie, wat het extra moeilijk maakt om een gunstige plek in de Google zoekresultaten te bemachtigen. Je kunt dan betaalde advertenties laten plaatsen boven en naast de belangrijkste zoekresultaten.
De genoemde tips en technieken zijn slechts een kleine greep uit alle mogelijkheden om je website tot een succes te maken. Ik kan me voorstellen dat je het ingewikkeld en tijdrovend overkomt. Je kunt dit soort specialistisch vakwerk ook uitbesteden aan een online marketing bureau zoals bijvoorbeeld Evoworks. Zij hanteren een unieke aanpak met eigen werkwijzen en e-commerce marketingmix. Dit werkt enorm waarde verhogend door de focus die zij leggen op het rendement van de webshop.