In de tijden van corona werken een hoop mensen thuis. Het zijn voornamelijk de mensen die op kantoor werken. Thuis werken heeft voordelen, maar het heeft ook zeker nadelen. Elk voordeel heb z’n nadeel, zo zei een bekende voetballer ooit. In het geval van thuis werken is dit ook zeker het geval. Het voordeel is dat thuis werken een hoop reistijd scheelt. Het nadeel is dat je thuis vaak niet over de faciliteiten beschikt die je op kantoor wel hebt. Daar gaat deze blog over.

 

Zelf regelen van je faciliteiten

Niet iedereen is gezegend met een mooi groot huis waarin voldoende ruimte is om jezelf af te zonderen. Het belangrijkste is namelijk wel dat je een plek voor jezelf maakt in het huis wat dan je werkplek is. Dit helpt je om je werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden, ondanks dat je thuis aan het werk bent. Zoals gezegd is dat soms makkelijk en soms moeilijk. Een klein flatje is wat dat betreft lastig, maar probeer toch ergens aan de eettafel hier je plekje te vinden. 

 

Als je eenmaal voorzien bent in een werkplek dan is de volgende stap het zorgen voor de juiste spullen. Ik had zelf al een klein kantoortje gemaakt met en monitor, printer, toetsenbord en muis. Met de aanvulling van enkele fitness artikelen is dit nu in plaats van de waskamer, de home office en gym geworden. Een computer monitor kopen is cruciaal. Waarschijnlijk ben je op kantoor gewend om met 2 schermen te werken. Dit wil je in de thuis situatie natuurlijk niet veranderen.

Verantwoord thuis werken

Het klinkt misschien een beetje te zweverig, maar verantwoord thuis werken is erg belangrijk. Je bent namelijk snel geneigd om die simpele eetkamerstoel te pakken en dat is niet helemaal verantwoord. Je kunt hier ernstige rugklachten door krijgen. Wist je dat je werkgever je verplicht is om thuis werken te faciliteren? Als je niet de juiste mogelijkheden hebt, vraag je baas dan zeker naar je opties. Goed zitten achter je zelfgemaakrte werkplek zorgt niet alleen voor meer comfort, het zorgt ook voor de juiste doorloeding van je spieren. 

 

Ben jij van plan thuis je kantoor in te richten? Post jouw foto’s op social media en laat je collega’s zien hoe je omgaat met deze situatie!