Bij kinderen is ontdekken en leren iedere dag aan de orde, door te spelen leren kinderen verschillende vaardigheden. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen, dat spelen belangrijk is voor de ontwikkeling voor een kind. Om de ontwikkeling te stimuleren wordt er gebruik gemaakt van educatief speelgoed. Vaak is het speelgoed gericht op de leeftijd, en de speelwereld waarin het kind leeft. Het is belangrijk erop te letten bij aankoop, dat je speelgoed uitzoekt wat past in het ontwikkelingsstadium van het kind. Maar natuurlijk moet het kind zich ook uitstekend vermaken daar is speelgoed uiteindelijk ook voor bedoeld.

educatief speelgoed

Wat voor soort speelgoed is op de markt?

Met educatief speelgoed kun je kinderen stimuleren op verschillende gebieden, vaak wordt er gericht op een bepaalde vaardigheid bij het kind. Bouw en constructiespeelgoed vinden kinderen geweldig, de kleinste gaan blokken stapelen waar de oudere kinderen al echt bouwen met Lego. Knikkerbanen zijn voor veel kinderen ook erg leerzaam, en natuurlijk leuk om te doen. Bij bouwen worden de kinderen op een speelse manier gedwongen creatief te zijn, ook de fijne motoriek wordt erbij verbeterd. Vaak kunnen kinderen de mooie bouwwerken maken door hun fantasie te gebruiken. 

Puzzels in alle soorten en maten

Voor elke leeftijd zijn er puzzels in het assortiment educatief speelgoed van speelgoedheld.nl, door het spelen met een puzzel wordt het ruimtelijk inzicht vergroot. Houten puzzels met knoppen voor de allerkleinsten, zo leren de kinderen door het vastpakken te voelen. Ook een puzzel met de letters van het alfabet is erg leerzaam, niet alleen is er mee spelen leuk maar ook aan de taalvaardigheid wordt er gewerkt. Schuifpuzzels zijn voor de oudere kinderen, onder het spelen wordt er gewerkt aan probleemoplossingen. Met speelgoed waar het kind creatief mee kan doen, en wat inspeelt op de fantasie kan een kind zich beter uitdrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *