De laatste dagen van het jaar gebruik ik traditioneel om orde in mijn chaotische leven te brengen. Ik doe allerlei klusjes die ik de rest van het jaar uitstel zonder de intentie te hebben om ze binnen een korte termijn aan te pakken. Iedere keer als ik met dit uitstel geconfronteerd wordt, leidt dit tot enige irritatie maar niet tot daadkracht. Bijvoorbeeld als ik voor de zoveelste keer niet weet wat mijn wachtwoord is van mijn ontelbare accounts bij overheidsdiensten, webshops of Spotify-account. Ik blijf het hele jaar door nieuwe wachtwoorden aanvragen en die dan weer vergeten. Totdat de laatste week van het jaar aanbreekt. Tussen Kerst en nieuwjaar ga ik aan tafel zitten met een glaasje champagne en een oliebol en dan zoek ik tot op de bodem uit wat al mijn gebruikersnamen en wachtwoorden zijn. Die schrijf ik een voor een op in een boekje. Dit is een klus die mij de meeste bevrediging biedt van alle klussen die ik in een heel jaar onderneem. Ik kan het dan ook van harte aanraden om eenmaal per jaar een moment voor dit soort klusjes in te ruimen. Naast het ordenen van gebruikersnamen en wachtwoorden geef ik in deze blog nog een tip over een typisch eindejaarsklusje.

Kabels sorteren en labelen

Een even verwaarloosd en tegelijk bevredigend klusje is het orde brengen in alle kabels die ik bezit. Door het jaar heen prop ik ze blindelings in de ladekast van mijn bureau, en als ik er een nodig heb trek ik alleen de bewuste kabel uit de kluwen kabels, waarbij de rest in wanorde achterblijft. Tijdens deze laatste dagen van het jaar haal ik alle kabels zorgvuldig uit elkaar. Daarna plak ik er een klein labeltje op met de naam van het apparaat waar ze bij horen. Zeker in een gezin met een hoop verschillende telefoons en laptops, loop je het risico dat er binnen no time allerlei onidentificeerbare kabels rondslingeren. Een middagje inruimen voor dit klusje en je hebt er een heel jaar plezier van!

Het bestellen van een USB Kabel

Daarnaast is het ordenen van kabels een prettige manier om uit te vinden of je wat mist. Zo kwam ik erachter dat ik een USB Kabel miste, waarmee ik mijn laptop aan mijn tv kan aansluiten. Onmisbaar als ik foto's van de kerstvakantie wil laten zien aan mijn familie en vrienden. Meteen toen ik het gemis constateerde, heb ik een nieuwe USB Kabel besteld op Onlinekabelshop.nl. Ik ben weer helemaal klaar voor het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *