Neodymium magneten zijn zeer krachtig en worden toegepast in verschillende branches in de industrie. Zelfs de kleinste magneet heeft al een hoge kracht, en kan veel massa aantrekken. De magneten zijn universeel toepasbaar, en worden daarom veel verkocht door heel Nederland. Van kinderen die spelen met kleine magneetballetjes tot een zwarte neodymium magneet voor afvalscheiding, onze magneten zijn overal. Neem nu snel een kijkje in ons assortiment, en vind de magneet die u nodig heeft. Wij verkopen neodymium magneten in zowel kleine als grote oplage, inclusief alle industriële specificaties en kenmerken. Bestel nu uw Neodymium magneten bij de magneetgigant: De specialist in magneten!

Wat zijn neodymium magneten?

Magneten zijn overal. In het dagelijks leven worden magneten gebruik voor verschillende toepassingen. Zo is de motor van uw elektrische tandenborstel bijvoorbeeld gemaakt uit een spoel met verschillende magneten. Klapt u uw laptop dicht? Dan zorgen de twee magneten er voor dat deze dicht blijft zitten. Of hangt u enkel een tekening van uw dochter of zoon aan de koelkast? Hiervoor heeft u natuurlijk ook een magneet nodig. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de wijde wereld aan toepassingen van een magneet. 

Neodymium magneten bestaan uit 3 verschillende materialen:

  • IJzer
  • Boor
  • Neodymium

Deze magneten zijn de sterkste van de aarde, en zijn krachtiger dan stalen of ferriet magneten. Onze magneten zijn overal toepasbaar. Neodymium magneten zijn magneten met een vaste magnetisatierichting en zijn permanent, waardoor ze levenslang hun magnetisme behouden. Daarnaast zijn ze ook erg bestendigd tegen gedemagnetiseerde velden. 

Op een Neodymium magneet staat altijd een aanduiding over de magnetisering. Zo heeft u bijvoorbeeld het nummer N42. De letter staat voor de hittebestendigheid, en het getal over de magnetisering. Hoe hoger het getal, hoe hoger de magnetisering. Deze specificaties kan u vinden bij de productoverzicht van de magneet. 

Onder het product overzicht is ook de trekkracht benoemd. Deze is gemeten onder ideale omstandigheden, wat wil zeggen dat het enkel de maximaal behaalbare trekkracht aanduid. Natuurlijk geld het ook hoe sterker de magneet, des te dikker de stalen plaat moet zijn voor maximale absorptie. Bij het gebruik van magneten op een wand dient u rekening te houden met de afschuifkracht van een magneet. De magneet wil naar beneden schuiven. 

Magneten halen bij de magneetgigant!

Heeft u vragen over bepaalde specificaties van onze magneten? Of bent u op zoek naar een specifieke magneet die niet te vinden is in ons assortiment? Dan kan u altijd contact opnemen met ons via onze website, of ons telefoonnummer. Wij helpen u graag aan het vinden van dé magneet waar u naar op zoek bent. Ook al staat het op onze website, het kan alsnog bij ons op voorraad liggen!

Ook verkopen wij accessoires voor uw magneten. Wilt u uw magneet gebruiken voor iets ophangen aan een verticale wand? Dan zijn onze antislip rubbers of metalen tegenstukken met rand iets voor u. Voor elk probleem omtrent magneten hebben wij wel een oplossing. U kan voor advies altijd contact opnemen en om hulp vragen indien dit nodig is. 

Van magneetjes voor de koelkast tot grote zware industriële magneten, bij magneetgigant hebben wij het allemaal! Bezoek nu snel onze website!

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *