Nederland is een dichtbevolkt land. Alhoewel we een klein land zijn en onze steden nog niet lijken op de miljoenensteden in andere landen waar de wolkenkrabbers gigantisch hoog rijken zijn we toch een stedelijk land aan het worden. Een groot deel van onze bevolking leeft in de randstad en in de grote stedelijke gebieden. Zelf heb ik in Amsterdam gestudeerd en dat is natuurlijk een ontzettend drukke stad, niet alleen met inwoners maar ook met veel toeristen. Alhoewel zeker op jonge leeftijd, het drukke stadse leven erg leuk kan zijn, is het ook zo dat je misschien de rust van de natuur mist. Gelukkig zijn er zelfs in een stedelijke omgeving manieren om meer natuur in je leven te brengen. Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Dagelijkse wandeling

De stad is niet alleen druk in de realiteit maar we zijn vaak ook druk in ons hoofd. We zijn allemaal druk met onze relaties, sporten, hobby’s, studie en carrière. Dit kan tot chaos en stress leiden. Een goede manier om dit te verbeteren is door dagelijks een wandeling te maken en zo je hoofd tot rust te brengen. In de meeste grote steden zijn er vaak een aantal parken vol groen. Dit is natuurlijk een goede locatie om dagelijks even een half uur te wandelen en wat frisse lucht op te snuiven.

Planten in huis

Een goede manier om meer groen in je leven te krijgen is door een aantal planten in je appartement of huis te plaatsen. Planten geven zuurstof en een natuurlijke uitstraling in een stedelijk appartement. Er zijn veel planten die niet zoveel aandacht kosten. Je hoeft dus niet elke dag je planten water te geven en ze bij te snoeien. Een andere manier om je huis of appartement een meer natuurlijke uitstraling te geven is door natuurlijk materiaal te gebruiken in je inrichting. Kies in plaats voor metalen en synthetische stoffen bijvoorbeeld voor nobelhout.

Begin een moestuintje

Naast het hebben van een aantal planten in je huis is het ook een heel leuk idee om zelf wat fruit of groenten te verbouwen. Zelfs als je geen grote tuin hebt kun je met een klein tuintje, een balkon of gewoon in je woonkamer een klein moestuintje beginnen. Wat is er nu mooier dan je eigen groenten groeien en die uiteindelijk opeten. Natuurlijk zul je niet genoeg kunnen verbouwen om volledige maaltijden te koken met je eigen groenten elke dag, maar het is toch mooi om zo nu en dan iets van je eigen groenten te kunnen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *