Sinds ik me kan herinneren klus ik samen met mijn vader dingen in elkaar. Het object varieert alle kanten op. Ik weet nog goed dat mijn vader me hielp met een auto die ik moest maken voor school op de middelbare. Met de aandrijving van een ballon moest het autootje zo ver mogelijk komen. Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Ik ben van mezelf niet heel erg handig. Samen met mijn vader ging ik naar de bouwwinkel. Eenmaal thuis zette we het autootje in elkaar. Door twee dunne pvc buisjes staken we saté prikkers. Aan het eind van de prikkers plakte we flessendoppen. De pvc buisjes plakte we op een klein hout plaatje. Hierop kwam een hokje voor de ‘bestuurder’. Hier kon de ballon aan worden bevestigd. Mijn autootje kwam bij de test helemaal tot aan het eind van het lokaal, ik had een tien!

Verhuizen

Net na mijn elfde verjaardag verhuisde we naar Den Haag. Dit moest helaas voor mijn vader zijn werk. Ik vond het jammer dat ik mijn vrienden moest gaan missen. Maar ik keek heel erg uit naar het feit dat ik veel met mijn vader kon gaan klussen. Na een snelle klus in de voortuin, wat klinkers en een heg, begonnen we aan de achtertuin. Eerst hebben we het zand gelijk verdeeld. Dit was door een vrachtwagen in het midden gestort. Hierna is er op het zand een laag aarde gelegd. Dit ging allemaal met behulp van tuinmannen. In de middagen kwamen de bouwblokken voor de plantenbakken. Deze waren één bij drie meter. Eén van de twee tuinbakken werd nog niet in elkaar gezet. Eerst moest een palmboom in de bak worden gezet.

Zwaarder dan gedacht

Het was vijf uur, dus de tuinmannen gingen naar huis. Samen met mijn vader moest ik de palmboom van de voortuin, daar was deze neergezet, naar de achtertuin krijgen. We probeerde dit eerst met een motorlift. Mijn vader was monteur en had er dus één staan. Bij het berekenen van het gewicht van de aardekluit onder aan de palmboom hadden we een fout gemaakt. De motorlift kon met geen mogelijkheid deze kluit omhoog krijgen. Hierom ging mijn vader op zoek naar een website voor het huren van mobiele kranen. Deze konden de volgende dag er al zijn om de palmboom over de garage heen te tillen. Dit was achteraf een veel beter idee dan de palmboom door de garage te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *