Wanneer je dankzij een schenking of een belegging in het bezit bent van goud, dan is het een goede optie om dit goud op een bepaald moment te verkopen. Uiteraard doe je dit het liefst wanneer de goudprijs hoog ligt. Zo verzeker je jezelf van een zo hoog mogelijke opbrengst. Het verkopen van goud kun je het best doen in een winkel die zich bezighoudt met goud inkoop. Lees hieronder waar je een goede winkel op dat gebied aan herkent.

Nauwkeurige taxaties

In winkels waar je je goud kunt verkopen zal hoogstwaarschijnlijk eerst een taxatie plaatsvinden. Deze taxatie dient nauwkeurig te gebeuren met zeer verfijnd materiaal. Pas als daar daadwerkelijk sprake van is weet je dat men serieus taxeert.

Transparantie

De werkwijze in z’n algemeen dient open en transparant te zijn. Er wordt dus niet geheimzinnig gedaan of zelfs gesjoemeld met gegevens of zelfs de waarde van het goud dat je wilt verkopen. Bovendien wordt er openlijk gepraat over de goudprijzen die op dit moment gelden en is een eventueel bod ook (deels) op de huidige goudkoers gebaseerd.

Beveiliging

Helaas kan een winkel waar goud opgeslagen wordt de aandacht trekken van criminelen. Van een dergelijke winkel mag je dan ook wel enige voorzorgsmaatregelen verwachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan camerabewaking, doorgaans een afschrikwekkend middel voor mensen die kwade plannen hebben. 

Goud inkoop

Directe uitbetaling

Van een betrouwbaar opererende en financieel gezonde winkel mag je verder verwachten dat als je daadwerkelijk tot verkoop en dus uitbetaling wilt overgaan, dat men deze betaling ook direct uitvoert. Een snelle uitbetaling zorgt immers al snel voor een geruststellend gevoel.

Legitimatie verplicht

Tenslotte zul je bij het verkopen van je goud je te kunnen identificeren. Dit is een verplichting waar een winkel niet onderuit moet willen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *