Als jij een leuk idee hebt, dan wil je dat natuurlijk zelf maken. Zo maakte een vriendin van mij mooie bakken met daarin diverse voorwerpen voor op school. Het probleem was echter dat het de bedoeling was om deze bakken een gespreksonderwerp te laten zijn (wat zie je, waar denk je dan aan, wat vind je ervan). In plaats daarvan trof ze de bakken iedere keer geplunderd aan. Ze heeft toen de bakken nog één laatste keer gevuld met spullen (een boekje, een poppetje, wat pionnen uit een spel, wat legoblokjes, enzovoort) en toen de bak volgegoten met epoxyhars. Nu werden de bakken ineens gezien als kunstwerk. En werden ze niet meer geplunderd.

Epoxyhars is niet moeilijk te verwerken

Je moet er alleen goed voor zorgen dat je de aanwijzigen in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing goed opvolgt. Alleen dan krijg je het mooiste resultaat. Je wilt immers wel dat je, met moeite gemaakte, kunstwerk mooi blijft, ook als je er epoxyhars overheen giet. Door epoxyhars te gebruiken zorg je ervoor dat materialen bewaard blijven in hun originele staat. Wil je bijvoorbeeld de eerste schoentjes van je kind vereeuwigen in epoxyhars? Dan is het wel slim om even op een ander paar schoentjes te oefenen.

Maak wat je wilt met epoxyhars

Op de site staan veel voorbeelden van dingen die mensen gemaakt hebben met epoxyhars. Ik noem er een paar: een compleet interieur van een aquarium, een schaalmodel van een boot (van 6,5 meter!), diverse tafels met ingelegde materialen, een rivier tafel, reparaties aan boot, surfplank en auto. Je kunt met epoxy alle kanten op, zo lijkt het!

Wat is een rivier tafel?

Een rivier tafel is helemaal hip op het moment. In de winkel betaal je er de hoofdprijs voor. Maar je kunt deze tafel ook zelf maken. Kies twee mooie planken van onbewerkt hout. Deze planken moeten vooral niet helemaal keurig recht zijn. Wel plat, maar niet recht. Timmer een bekisting om de planken om ze goed op hun plek te kunnen houden en giet er dan epoxy giethars tussen. De hars zal ervoor zorgen dat de planken aan elkaar komen te zitten, zonder dat er een andere verbinding nodig is. Laat de hars goed drogen en verwijder dan de bekisting. Nu heb je een uniek tafelblad. Je kunt hier kiezen voor transparante hars, maar er wordt vaak gekozen voor hars met een kleurtje. Meestal blauw. Hier komt dan ook de naam rivier tafel vandaan. Een unieke tafel, zelf gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *