Het kan soms leuk zijn om iets aan het uiterlijk te veranderen, maar niet op een permanente manier. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je verveelt geraakt bent met hoe je er nu uit ziet, maar permanente veranderingen (zoals een tattoo of injecties) is toch net iets te veel. Je uiterlijk semi- permanent veranderen kan gemakkelijk en snel gedaan worden! Hieronder staan een paar ideeën als je een nieuwe look wilt uitproberen.

Haar en make-up

Een goed begin voor een verandering van het uiterlijk is iets aan het haar doen. Een aanpassing aan het haar zorgt ervoor dat je er heel anders uit kan zien, maar het zal weer aangroeien en hoeft dus  niet voor altijd hetzelfde te blijven. Koop bijvoorbeeld een pakje haarverf en neem een andere haarkleur aan. Als het blijkt dat de kleur je toch niet staat (of je vindt het niet zo mooi), kan je altijd een andere haarkleur uitproberen. Er bestaat ook haarverf wat eruit zal wassen na een paar douchebeurten. Dit kan fijn zijn als je een andere haarkleur wilt uitproberen, maar niet zeker weet of het staat (en zeker als je bang bent om je haar te beschadigen).

Een goede knipbeurt kan daarnaast veel verandering opbrengen. Knip er bijvoorbeeld een beetje af, probeer laagjes of een pony. Dit zal natuurlijk weer terug groeien, maar het kan een hele verandering geven. Er zijn veel verschillende haarstijlen en het is altijd leuk om iets nieuws te proberen.

Voor de mensen die make-up dragen, kan het leuk zijn om iets anders te doen na een tijdje. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde eyeliner, een dikkere wing, veranderingen in de gebruikte kleuren of probeer een keertje andere producten uit. Dit zal een iets subtielere verandering van het uiterlijk zijn, maar kan het proces van make-up opdoen weer vernieuwen.

Kleding

Als je blij bent met jouw kapsel, kun je gaan kijken naar de klerenkast. Gooi de garderobe lekker om! Je kunt een hoop nieuwe kleren kopen en een nieuwe stijl ontwikkelen. Dit kan vrij prijzig zijn, dus het is zeker aan de raden om naar tweedehandswinkels of naar kringloopwinkels te gaan. Dit is natuurlijk ook het perfecte moment om een capsule wardrobe te beginnen, een goede manier om een eigen stijl te krijgen. Ook een verandering in sieraden kan al een verandering brengen in het uiterlijk.

Als laatst kun je iets proberen dat op een ander zintuig zal werken: een ander geurtje. Probeer bijvoorbeeld een andere zeep of een nieuw luchtje. Mensen zullen het misschien niet meteen doorhebben, maar het kan zeker een verfrissende werking hebben.