Blog

Orde en overzicht tijdens de laatste dagen van het jaar

De laatste dagen van het jaar gebruik ik traditioneel om orde in mijn chaotische leven te brengen. Ik doe allerlei klusjes die ik de rest van het jaar uitstel zonder de intentie te hebben om ze binnen een korte termijn aan te pakken. Iedere keer als ik met dit uitstel geconfronteerd wordt, leidt dit tot enige irritatie maar niet tot daadkracht. Bijvoorbeeld als ik voor de zoveelste keer niet weet wat mijn wachtwoord is van mijn ontelbare accounts bij overheidsdiensten, webshops of Spotify-account. Ik blijf het hele jaar door nieuwe wachtwoorden aanvragen en die dan weer vergeten. Totdat de laatste week van het jaar aanbreekt. Tussen Kerst en nieuwjaar ga ik aan tafel zitten met een glaasje champagne en een oliebol en dan zoek ik tot op de bodem uit wat al mijn gebruikersnamen en wachtwoorden zijn. Die schrijf ik een voor een op in een boekje. Dit is een klus die mij de meeste bevrediging biedt van alle klussen die ik in een heel jaar onderneem. Ik kan het dan ook van harte aanraden om eenmaal per jaar een moment voor dit soort klusjes in te ruimen. Naast het ordenen van gebruikersnamen en wachtwoorden geef ik in deze blog nog een tip over een typisch eindejaarsklusje.

Kabels sorteren en labelen

Een even verwaarloosd en tegelijk bevredigend klusje is het orde brengen in alle kabels die ik bezit. Door het jaar heen prop ik ze blindelings in de ladekast van mijn bureau, en als ik er een nodig heb trek ik alleen de bewuste kabel uit de kluwen kabels, waarbij de rest in wanorde achterblijft. Tijdens deze laatste dagen van het jaar haal ik alle kabels zorgvuldig uit elkaar. Daarna plak ik er een klein labeltje op met de naam van het apparaat waar ze bij horen. Zeker in een gezin met een hoop verschillende telefoons en laptops, loop je het risico dat er binnen no time allerlei onidentificeerbare kabels rondslingeren. Een middagje inruimen voor dit klusje en je hebt er een heel jaar plezier van!

Het bestellen van een USB Kabel

Daarnaast is het ordenen van kabels een prettige manier om uit te vinden of je wat mist. Zo kwam ik erachter dat ik een USB Kabel miste, waarmee ik mijn laptop aan mijn tv kan aansluiten. Onmisbaar als ik foto's van de kerstvakantie wil laten zien aan mijn familie en vrienden. Meteen toen ik het gemis constateerde, heb ik een nieuwe USB Kabel besteld op Onlinekabelshop.nl. Ik ben weer helemaal klaar voor het nieuwe jaar!

Dit moet je weten over gehoorschade

Dat ons gehoor afneemt als we ouder worden is eigenlijk niet echt meer een verrassing. De kans is ook vrij groot dat je gedurende je leven te maken krijgt met al dan niet tijdelijke gehoorschade. Dit kan namelijk al gebeuren bij het horen van een harde knal of het aanhoren van dat schitterende concert. Maar wanneer is geluid nou schadelijk? En wat kun je zelf doen om gehoorschade te voorkomen?

Wanneer is geluid schadelijk?

Blootstelling aan harde geluiden kan schade aan het gehoor veroorzaken. Het ligt er echter al aan hoe hard het geluid is waargenomen en hoe lang dit heeft geduurd. Geluidsterkte wordt gemeten in een logaritmische schaal, namelijk decibel. Wanneer er bijvoorbeeld 10 decibel gemeten kan worden, dan betekent dit in wezen dat de geluidsdruk op je gehoor met factor 10 is toegenomen. Het ligt er dan nog wel aan hoe gevoelig het gehoor is voor het type geluidsfrequentie.

Geluid boven de 80 decibel kan voor gehoorschade zorgen. Bij hogere getallen kan er zelfs acute gehoorschade optreden. Dit wil zeggen dat je niet alleen lange termijn gevolgen ondervind van harde geluiden, maar ook direct kampt met gehoorverlies. En dat is natuurlijk zonde!

Wat kun je doen om gehoorschade te voorkomen

Hoewel er tal van redenen zijn waardoor je gehoorschade kunt krijgen die lastig te voorkomen zijn, zoals ouderdom of door een bepaalde ziekte of medicijngebruik, er zijn zaken waar je op kunt letten. Wanneer je bijvoorbeeld in grote ruimten bent dan kunnen geluiden harder binnen komen. Hierbij kun je denken aan gymzalen of open publieke ruimten. De harde knallen van een basketbal of werkzaamheden buiten kunnen schadelijk zijn. Ben hier dus alert op en vermijd dit soort geluiden door eventueel oordopjes te dragen.

Gehoorschade komt helaas ook vaak door harde muziek uit onze telefoons. Er zijn echter verschillende apps beschikbaar die controleren hoeveel decibel je maximaal kunt horen. Ook kun je zelf instellen wat het limiet is voor het aantal decibel. Bepaalde apps kunnen ook buiten meten hoe schadelijk geluiden zijn. Raadpleeg deze dus als je niet zeker bent of geluid te hard is!

Advies bij het uitzoeken van een hoortoestel

Wanneer je toch ondersteuning nodig hebt voor je gehoor dan zijn er gelukkig meerdere mogelijkheden. Er zijn diverse soorten en uitvoeringen hoortoestellen op de markt. Via OogvoorOren.nl kun je vrijblijvend advies inwinnen om er voor te zorgen dat je een hoortoestel hebt dat past bij jouw leefstijl. Zo kun je weer volop genieten van je gehoor, maar blijf letten op schade van buitenaf.

De industrial computer: verschillende toepassingen en uitleg

Wie werkt in een fabriek, heeft ze ongetwijfeld gezien en misschien wel gebruikt: de industrial computer. Computers komen in veel soorten en maten. De pc die jij thuis hebt staan, is ongetwijfeld prima voor normaal gebruik maar zeker niet krachtig genoeg voor het echte werk in bijvoorbeeld een productieproces. Daarvoor is de industrial computer.

industrial computer

Wat is een industrial computer? 

Een industrial computer is een speciaal computersysteem dat is ontwikkeld voor de industrie. Ze zijn bedoeld om processen te automatiseren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de robots die je ziet in een fabriek. Dit moet allemaal bestuurd worden en daarvoor gebruik je onder andere een industrial computer. Deze worden trouwens ook veel gebruikt in de haven. Daar heb je bijvoorbeeld industrial computers nodig die voor jou het proces van laden en uitladen automatiseren. Enkele andere toepassingen zijn:

  • bij de productie van auto’s en andere voertuigen
  • bij de productie van voedingsmiddelen op grote schaal zoals in bakkerijen
  • in de bouw

Waar je op moet letten

Wanneer je op zoek bent naar een industrial computer dan is maatwerk zeer belangrijk. Zoek dus ook altijd een producent waar dit mogelijk is want elke sector is anders en je moet ervoor zorgen dat je specifiek voor jouw bedrijf gemaakte hardware en software in huis haalt. Alleen dan kun je een productieproces optimaliseren. Let er bijvoorbeeld op dat je een producent zoekt waar je kunt kiezen uit verschillende afmetingen. Maar ook de voeding is belangrijk als het gaat om de computers. Het programma dat je erop kunt draaien is natuurlijk ook onderdeel van wat je ermee kan. 

Cloud native shopping: wat betekent het en waarom wordt het populairder?

De wereld van webshops is groter dan ooit. En zeker nu gaan de omzetcijfers door het dak heen. Meer mensen dan ooit shoppen online, en dat is te merken in de omzetcijfers. Pakketdiensten kunnen het tijdens drukke periodes zelfs bijna niet aan, en dat is natuurlijk veelzeggend. Door deze vraag ontwikkelen webshops zich dan ook in razend tempo. En dat geldt ook zo voor de technologie achter de webshops. Klanten willen immers een goede gebruikerservaring, en ze verwachten steeds meer van webshops. En zo is cloud native shopping een relatief nieuw begrip in de wereld van e-commerce. Maar wat betekent het nu eigenlijk en wat kan het voor jouw webshop betekenen? Je leest het in dit artikel!

cloud native shopping

Wat je ermee kunt

Laten we nogmaals terugkomen op het feit dat de consument als het ware steeds meer in de watten wordt gelegd. Men verwacht producten binnen een werkdag in huis te hebben, een goede klantenservice en natuurlijk een goede gebruikerservaring van de webshop. En dat kan alleen wanneer je gebruik maakt van de beste technologieën. En een van deze technologieën, is cloud native shopping. Een voorbeeld hiervan, is dat bijvoorbeeld je producten in je winkelmand blijven, en dat ze niet zomaar eruit gaan wanneer je naar een andere pagina gaat. De consument zal zich storen wanneer dit wel gebeurt. En dat kan ervoor zorgen dat men een verkeerd beeld krijgt van je webshop, en dat je imagoschade oploopt. Dat wil je natuurlijk voorkomen, en daarom raden we altijd aan om naar deze technologie te kijken. Door dit te implementeren, loop je voorop en weet je dat veel technische problemen in je webshop worden voorkomen. En dat resulteert uiteindelijk natuurlijk in meer omzet. Kijk dus zeker eens naar de mogelijkheden wanneer je serieus bent met je webshop.

Een kabelklem kopen kan erg handig zijn

Er zijn verschillende situaties waarin je een kabelklem nodig kan hebben. Op het moment dat je er eentje nodig hebt, is het prettig als je hiervoor de juiste leverancier hebt. Zo is het bij kabels van groot belang dat deze op de juiste manier worden vastgezet. Het vinden van een goede leverancier van zulke materialen, kan best lastig zijn. Toch zijn er veel aanbieders je kunnen voorzien van kwalitatieve kabelklemmen. Om erachter te komen welke leverancier de beste is, komen een aantal tips vaak goed te pas.

Kabelklem

Hoe vind je de juiste leverancier en is via het internet een kabelklem bestellen echt de beste optie?

Het vinden van een goede leverancier van kabelklemmen kan erg lastig zijn. Wel kun je door op de juiste manier te zoeken snel bij goede en betrouwbare webshops terecht komen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere webshops met elkaar vergelijken op bepaalde punten. Een belangrijk iets om naar te kijken, zijn de recensies die anderen geven. Als het grootste gedeelte van de klanten positief is, dan is dat een erg goed teken. Daarnaast kun je ook kijken naar de verzendtijd. De verzendtijd verschilt namelijk behoorlijk per bedrijf en het is natuurlijk prettig als je niet al te lang hoeft te wachten. In de meeste gevallen wordt de leveringsduur op de site omschreven. Het bestellen via het internet is over het algemeen gunstiger. Zo krijg je een betere prijs en hoef je in principe de deur niet uit.  

Waarom we juist nu dankbaar moeten zijn voor het internet

Al een aantal maanden leven we in een hele gekke situatie en de meeste mensen zijn helemaal klaar met het vervelende coronavirus. En hoewel de situatie natuurlijk zeker erg vervelend is, is het ook belangrijk om te kijken naar de lichtpuntjes. Het bestaan van het internet is daar een goed voorbeeld van. Zonder internet was deze tijd hoogstwaarschijnlijk nog een stuk vervelender geweest. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder. 

Het onderhouden van sociaal contact

In eerste instantie is het virus natuurlijk verschrikkelijk door alle zieken en sterfgevallen die het heeft veroorzaakt. Dit is echter niet het enige. Veel mensen voelen zich in deze tijd ook eenzaam en teneergeslagen door het drastisch terugschroeven van alle sociale activiteiten. Ondanks dat het natuurlijk nog steeds lastig is om je vrienden en familie weinig te zien, maakt het internet het ons wel een stukje makkelijker. We zijn een belletje of facetime gesprek van onze familie en vrienden verwijderd en kunnen elkaar elk moment van de dag berichten sturen. Dit is natuurlijk een luxe als je dit vergelijkt met de tijd voordat internet bestond. Ondanks dat het dus een extreem lastige tijd is en we ons allemaal wel een beetje eenzaam kunnen voelen, mogen we ons gelukkig prijzen dat we zo makkelijk contact op kunnen nemen met onze dierbaren. 

Op de hoogte zijn van het laatste nieuws

Hoogstwaarschijnlijk heeft de gemiddelde Nederlander de NOS app de afgelopen maandag meer geopend dan in hun hele leven. Het is dan ook fantastisch dat we elke minuut van de dag op de hoogte worden gehouden van de nieuwste ontwikkelingen. Dit komt natuurlijk wel met het nadeel dat het verspreiden van nepnieuws ook een stuk makkelijker is geworden, dus we moeten alles wel met een kritisch ook bekijken. Maar toch is ook dit iets waar we maar erg blij mee mogen zijn. In een andere tijd hadden we veel minder informatie kunnen delen met elkaar en met de wereld. 

Het tegengaan van verveling

Tot slot brengt het internet natuurlijk ook een uitkomst voor iedereen die met verveling thuis zit. We hebben nou eenmaal minder te doen en op een gegeven moment raak je ook wel uitgekeken van wandelen door je wijk. Op het internet kun je van alles doen om verveling tegen te gaan. Je kunt films en series kijken, met vrienden chatten of allerlei spelletjes doen. Zo lees je op deze site bijvoorbeeld de Justspin Casino Review, Justpin Casino is een site waarop je online kan gokken. De mogelijkheden zijn dus echt eindeloos! Je kunt zelfs met vrienden tegelijkertijd Netflix kijken en dan lijkt het net alsof je in de bioscoop zit!

Met deze tips koop je de juiste laptoptas

Als u veel reist en elke dag met veel verschillende klanten communiceert, wilt u natuurlijk uw best doen om er goed uit te zien. U zult waarschijnlijk veel gebruiken maken van een laptop, dus het is handig om de laptop veilig te kunnen vervoeren. Daarom is een goede stijlvolle laptoptas een must. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een zakelijke laptoptas? We informeren je in dit artikel!

Het uiterlijk van de laptoptas

Uiteraard is het uiterlijk van de tas belangrijk. Als u een zakelijke laptoptas nodig heeft, houdt dan rekening met een aantal zaken. U wilt bijvoorbeeld niet dat de tas te luid is en te veel de aandacht trekt. Daarom is het verstandig om neutraal gekleurde tassen te kiezen. Op deze manier kan de tas ook altijd bij uw outfit passen zonder een grote mismatch te veroorzaken. Daarnaast kies ik voor duurzame en hoogwaardige materialen, zoals leer. Hierdoor maak je een goede indruk en is je tas ook nog eens slijtvast.

Het praktische gedeelte

Daarnaast is het belangrijk om te kijken of de tas voor u geschikt is. Heeft u bijvoorbeeld vaak veel spullen bij u? Denk bijvoorbeeld aan een notitieboekje, pen of bidon. Dan zou het natuurlijk geweldig zijn als deze allemaal in de tas zouden passen. Ten slotte is het opbergen van de laptop natuurlijk het belangrijkste. Controleer daarom of er een laptopvak is dat even groot is als de laptop. Op deze manier past hij goed in de tas en glijdt niet weg.

Ik hoop dat u op basis van deze tips een hoogwaardige zakelijke laptoptas kunt kopen, bedankt voor het lezen!

Bron: Lederwarenwebshop.nl

Tips om koopjes te scoren!

Heb jij niet zo veel geld deze maand of in de maand December, maar wil je wel graag dingen kopen? Dat kan! Ik ben sinds een aantal jaren master in koopjes jagen, omdat ik standaard in de maand December wat krap bij kas zit. Ik heb dan net mijn winter garderobe aangeschaft, Sinterklaas komt eraan en ik moet ook nog kerstcadeaus kopen. Geen geld meer dus om leuke dingen voor mezelf te kopen, maar dat wil ik wel altijd graag. Die koopdrang die de meeste vrouwen hebben, heb ik namelijk volgens mij extra erg! Gelukkig kan dit met mijn koopjes-tips. Lees hieronder welke tips ik heb om koopjes te scoren en geld te besparen, zodat je nog geld over hebt om leuke dingen voor jezelf te kopen. 

Tip 1: goedkoop kerst of Sinterklaas cadeau

Allereerst heb ik een geweldige tip voor een leuk kerst of Sinterklaas cadeau. Dit is een cadeau dat niet je hele portemonnee leeg rooft maar waarmee je wel altijd scoort bij je familieleden of vrienden. Het is namelijk een zelf ontworpen telefoonhoesje! Op de website case24.com kan je telefoonhoesjes maken met een foto erop. Je kan dit doen voor verschillende telefoons, bijvoorbeeld een iPhone hoesje maken of een Samsung hoesje maken, dus het maakt niet uit welke telefoon de cadeau-ontvanger heeft. En het is dus een enorm leuk cadeau want waarschijnlijk heeft diegene alleen maar saaie Iphone Apple hoesjes in het zwart en helemaal geen leuk hoesje met foto. En dat alles voor maar 14,95! Dat is nog eens een goedkoop en leuk cadeautje. 

Tip 2: Black Friday 

Daarnaast is het enorm slim om cadeautjes voor je familie te kopen op Black Friday. Deze dag valt altijd na Thanksgiving en is in de Verenigde Staten een groot fenomeen. Het wordt beschouwd als het begin van het seizoen waarin mensen hun kerstaankopen doen en daarom hebben veel winkels een mega grote uitverkoop. Het enige wat wel handig is, is als je van tevoren weet welke cadeaus je wil kopen. De uitverkoop van Black Friday gaat namelijk altijd enorm snel! Dit jaar valt Black Friday op 27 november, dus mocht je goedkope kerstcadeaus willen inslaan: Zet deze datum alvast in je agenda! 

Tip 3: kleding ‘goedkoop’ kopen 

Als je mijn voorgaande tips hebt gevolgd, zal je vast geld over hebben voor leuke dingen voor jezelf! Maar misschien dat dit budget niet zo groot is als waarop je had gehoopt. Gelukkig zijn er ook heel veel trucjes om leuke, nieuwe items aan te schaffen voor jezelf maar alsnog voor een klein prijsje. Zo kun je bijvoorbeeld allereerst kijken bij de vintagewinkel. Hier hebben ze vaak leuke glitter jurkjes voor kerst, mooie vintage jeans of echt leren tassen. Geweldig (kerst)cadeautje voor jezelf dus! Daarnaast kan je ook voor jezelf shoppen op Black Friday of uitverkoop websites zoals Zalando Lounge in de gaten houden. Succes! 

Kamerplanten verzorgen zonder groene vingers doe je zo

Tegenwoordig is het steeds meer hip en happening om je huis vol te zetten met planten. Groot, klein, tropisch of kleurrijk, het maakt allemaal niet uit. Overal kun je tegenwoordig wel planten kopen. Op sociale media kom je geregeld foto’s tegen van influencers met hun hele huis vol planten. En geef ze eens ongelijk. Ik ben absoluut niet van alle social media trends een voorstander, maar deze vind ik toch wel erg leuk. Planten geven namelijk sfeer in huis en het geeft een goed gevoel wanneer je plantjes uitgroeien tot volwaardige planten. Maar heb je nu net als ik niet van die groene vingers, dan kan het idee van een huis vol planten je wel afschrikken. Dat is helemaal niet nodig, want ook zonder groene vingers kun je prima planten verzorgen. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Algemene tips

Met zoveel verschillende soorten planten gelden ook weer een hoop verschillende regels. In ieder geval is het belangrijk dat je de planten op de juiste plek zet. Dat is niet direct in de zon, maar ook niet helemaal in het donker. De meeste planten groeien het best op een plek met genoeg licht, maar bij teveel licht zal de verdeling niet op natuurlijke manier verlopen. Ook bij het water geven kan nog wel eens wat mis gaan. Het is dan ook lastig om je planten voldoende water te geven zonder dat ze verdrinken. De juiste hoeveelheid water verschilt dan ook weer per plant. Een algemene tip is om de blaadjes te voelen. Als deze droog aanvoelen geef je de plant wat water.

Verpotten

Heb je de smaak je pakken en groeien jouw planten als kool? Dan is het wellicht tijd om ze te verpotten. Het vroege voorjaar is hier de beste periode voor. Jonge planten en snelle groeiers moeten ieder voorjaar wel verpot worden. Langzame groeiers en grote planten eens in de twee tot drie jaar. Zet de planten over in een pot die minstens een maat groter is en met een afvoergaatje onderin, waar je een grote potscherf legt om dichtslibben te voorkomen. Leg bovenop de scherf een laagje kleine scherven of korrels, zodat de wortels niet in water of natte aarde blijven staan.

Spint

Zie je meerdere witte puntjes op of onder een blad, dan heb je waarschijnlijk last van spint. Dit zijn kleine beestjes die plantensappen zuigen. Als je dit niet behandeld, zal de plant na verloop van tijd afsterven. Spint kan ontstaan door de aankoop van besmette planten, tocht, overdracht vanaf je kleding of gereedschap en nog meer. spint bestrijden doe je met behulp van een bestrijdingsmiddel, roofmijten of kweekzakjes.

Waarom je gebruik maakt van dagaanbiedingen

Je kent ze vast wel, de dagaanbiedingen die je veel tegenkomt op het internet. Toch kan het wat moeilijk zijn om deze aanbiedingen bij te houden. Er zijn immers veel veel van dit soort aanbiedingen te vinden online. Wil je nu meer weten over waar je deze aanbiedingen vindt en hoe je ze makkelijk bij kunt houden? Lees dan zeker eens verder.

dagaanbiedingen

Geld besparen met dagaanbiedingen

Wanneer je gebruik kunt maken van dagaanbiedingen, kun je al snel geld besparen. Echter is het ook zo dat er op het internet veel van dit soort aanbiedingen te vinden zijn. Mogelijk zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welke website je nu moet gebruiken. We raden je in dat geval aan om een website te gebruiken welke deze aanbiedingen verzameld, en dit regelmatig in de gaten te houden. Daardoor is het immers makkelijker om de beste aanbiedingen te selecteren en zo het meeste te besparen. Daarnaast is het zo dat veel aanbiedingen maar een dag beschikbaar zijn. Dat wil dus zeggen dat je er enorm snel bij moet zijn. Wanneer je dan verschillende websites in de gaten moet houden, kan dat best eens lastig zijn.

dagaanbiedingen

Een website welke alle dagaanbiedingen in de verzameld, is dan veel handiger. Je kunt namelijk alleen deze website in de gaten houden, en zo op de hoogte zijn van alle aanbiedingen die er op dat moment zijn. Enorm handig dus, want je kunt ook selecteren op bepaalde categorieën. Zoek je een nieuwe TV of misschien wel een laptop? Dan kun je deze categorie in de gaten houden en de beste aanbiedingen selecteren. Je kunt dit soort websites vinden door online rond te kijken. Let er even op of het om een betrouwbare website gaat, en er kan vrijwel niets misgaan.