De wintermaanden kunnen erg zwaar zijn. Het is veel donker buiten en het is overal erg koud. Er zijn zeker een paar benodigdheden nodig om deze maanden rustig door te kunnen staan…

Kleding

Als allereerst is de juiste kleding natuurlijk erg belangrijk. Zonder een goede, dikke jas zal de winter nog minder fijn zijn. Essentieel in een wintergarderobe zijn wanten, sjaals, dikke broeken en heerlijke heren truien. Het kan op sommige plekken binnenshuis vrij warm zijn, omdat de kachel erg opgestookt wordt. Hierdoor kan het ook een goede tip zijn om in laagjes te kleden. Deze kunnen uit- en aangedaan worden zoals de temperatuur verschaft.

Thuis

Als het binnenshuis toch niet zo warm is, zijn lekkere dekens de redders in nood. Lichaamswarmte wordt onder de lap vastgehouden, zodat de kou van buiten even verbannen wordt. Het is ook heerlijk om onder een deken te kruipen na een tijdje in de kou, bijvoorbeeld na een wandeling of na het doen van een boodschap. Een dikke, wollen deken zal de warmte snel weer in het lichaam brengen.

Als de truien én dekens niet genoeg zijn, is een kruik zeker aan te raden. Het is zeer makkelijk in gebruik: koop een kruik en giet er warm (geen kokend) water in. Er zal gedurende een paar uur warmte afkomen. Hierdoor is het heerlijk om in bed of op de bank onder een deken te gebruiken. (Kruiken zijn overigens ook erg fijn bij menstruatiekrampen.)

Lichaam

Denk ook aan jezelf! De koude lucht zal slaan op de weerstand, dus let erop dat er geen verkoudheid ontstaat. Dit kan vermeden worden als de bovenste tips worden opgevolgd en er warm ingepakt wordt voordat de buitentrip wordt gemaakt.

In de winter is de zon niet vaak te zien. Hierdoor is de belangrijkste bron aan vitamine D tijdelijk verdwenen. Vitamine D zorgt ervoor dat calcium in het lichaam opgenomen kan worden en het helpt de spieren en botten. De vitamine zit ook in verschillend voedsel, zoals in vlees, eieren en margarine, maar dit zal niet genoeg zijn voor de meeste mensen. Als de zon weg is, is het zeker aan te raden om vitamine D- supplementen te nemen. Koop deze altijd bij een drogisterij.

Voedsel

De laatste benodigdheden om de winter mee door te komen, uiten zich in verschillend voedsel. Welk drankje doet (bijna) iedereen het meest aan winter denken? Warme chocolademelk! Haal een voorraadje in huis en geniet ervan. Verder zijn er voor het avondeten talloze heerlijke ideeën om elke avond een behaaglijke avond te maken. Het is maar een snelle search en een paar ingrediënten ver weg! En zo komt iedereen de winter door.