Onder smartphone gebruikers is Apple iPhone een van de populairste merken. En dat is niet zonder reden. iPhone is al jaren de smartphone pionier en in tegenstelling tot Android is het besturingssysteem van Apple (iOS) erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het design van Apple iPhone altijd strak en modern. Twijfel jij of je over moet stappen op iPhone? Dan kan dit artikel je wellicht verder helpen bij het maken van een keuze. Hieronder volgen 4 redenen om voor Apple iPhone te kiezen:

1. Gebruiksvriendelijkheid

Als je op zoek bent naar een smartphone met zeer gebruiksvriendelijke software, dan is het besturingssysteem iOS wat je wilt. In tegenstelling tot Android focust Apple zich elk jaar weer opnieuw op software die voor zich spreekt. Zo hoef je geen complete techneut te zijn om iOS te begrijpen. Apple vind het belangrijk dat hun besturingssysteem opgeruimd en overzichtelijk is. Als je overstapt van Android op iOS heb je jezelf binnen no time wegwijs gemaakt in het systeem.

2. Strak en tijdloos design

Als je iemand bent die van design houdt, dan zul je waarschijnlijk als een blok vallen voor de designs van Apple iPhone. Al vanaf de eerste iPhone die uitgebracht is in 2007 kun je zien dat Apple oog heeft voor strak en tijdloos design. En met de jaren is het ontwerp van de nieuwste toestellen natuurlijk alleen maar mooier en moderner geworden. Zelfs Android fanaten moeten toegeven (en dat doen ze niet graag): de schoonheidsprijs voor smartphones gaat toch echt naar Apple.

3. iPhones gaan lang mee

Goedkoop is duurkoop. Daarom zijn de nieuwste iPhone modellen ook redelijk (oké, in sommige gevallen zelfs flink) aan de prijs. Maar dan heb je ook wat. Apple iPhones gaan namelijk een stuk langer mee dan hun Android tegenhangers. Dit komt omdat Apple een goede afstemming hanteert tussen de hard- en software. Als Apple iPhone gebruiker krijg je minimaal 5 grote software updates, waardoor je telefoon steeds weer up to date is met de nieuwste ontwikkelingen. Bij Android heb je geluk als je al 2 grote updates krijgt om te installeren. Onder andere daarom krijg je bij Apple echt waar voor je geld.

4. Behoudt zijn waarde

Een iPhone behoudt redelijk lang zijn waarde. Als je op Marktplaats zoekt naar tweedehands iPhones, zul je zien dat mensen er nog redelijk wat voor vragen. Dit komt omdat iPhone zo geliefd is, dat ze hun waarde vasthouden. Ondanks dat Apple elk jaar weer een toestel uitbrengt, blijven de voorgangers van de jaren ervoor populair en veel gebruikt. Dit is ideaal als je weet dat je over twee jaar je oude iPhone wilt verkopen om zo te kunnen investeren in het nieuwste toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *